Matematiksel düşünme, bilgiyi analiz etme, bilgiyi kullanma, özgürce fikirler üretip değerlendirme yapabilme becerisidir. Ortada var olan bilgiyi ayrıştırma, hayatına aktarabilme ve hiç kurulmamış bağlantıların kurulmasının adıdır.
Mutluluğa ve başarıya giden yolda bireyin kendini iyi ifade edebilmesi, zamanını verimli kullanabilmesi, etkili iletişim kurabilmesi, değişikliklere hızlı uyum sağlayabilmesi, olayların sadece görünen yüzlerini değil, sunulmayanın da farkına varabilmesi, tahmin ve yaratıcılığını yüksek seviyede kullanabilmesi büyük önem taşımaktadır. Matematiksel düşünme becerisinin gelişmesi, tüm bu becerilerin gelişmesi için güçlü bir destek sağlamaktadır.
Matematiksel düşünme sürecinde en önemli adım problem çözme sürecidir. Problem çözme süreci yılmazlık, sorgulama, görünmeyeni arama, bütünsel düşünme, tahmin yapabilme, hata yapmaktan çekinmeme becerilerini geliştirir.
Biz de matematikçiler ve oyun uzmanlarımızla b-math ekibi olarak matematiksel düşünme becerisinin gelişiminde matematiksel kavramların ve oyunların içeriğindeki doğal problemlerle keyifli bir öğrenme ortamı oluşturacak şekilde eğitimler düzenliyoruz.